over ons

“De Stoelerij” blijft “De Stoelerij”

ZUID-SCHARWOUDE – Door omstandigheden heeft Bianca Smit  en haar man Cliff Smit van “Woongilde” het bedrijf “De Stoelerij” van Gerard Wijnker overgenomen. De heer Wijnker is ernstig ziek en is trots op het feit dat in samenwerking met “Woongilde”,  “De Stoelerij” voorgezet kan worden. Bianca: “We willen graag op 15 april officieel open gaan.”

Gerard Wijnker: “Mijn vrouw en ondergetekende bedanken onze klanten heel hartelijk voor het vertrouwen dat zij in de afgelopen 22 jaar in ons hebben gesteld. Door een ernstige ziekte heb ik inmiddels het stokje over gegeven aan Bianca en Cliff en ik heb er alle vertrouwen in dat de Stoelerij in goede handen is. Ik ben trots dat ik in de afgelopen jaren veel mensen blij heb kunnen maken met bijvoorbeeld mijn ambachtelijke meubelbekleding.’’

Een oude stoel of bank in een nieuw jasje. Er liggen op dit moment honderden stalen  van stoffen, voor ieder wat wils. Bianca: ”We gaan innig samenwerken met de “Woongilde” in Sint-Pancras en we hebben gelukkig een vakman die het fantastische werk van Gerard straks kan overnemen. Het her-stofferen van eigen meubels heeft veel voordelen. De stof kan zelf bepaald worden. Ik begrijp dat de meubelen van binnen en buiten bekeken worden en dat een goede meubelstoffeerder weet van een kale romp een comfortabel, mooi en exclusief meubelstuk te maken. Meubels stofferen is en blijft een ambachtelijk beroep.

Woongilde

Net als de Stoelerij bestaat “Woongilde” van Bianca en Cliff eveneens 22 jaar. “Woongilde” drie ambachten onder een dak: meubelstoffeerderij, meubelmakerij en gordijnenatelier. Bianca is de grondlegger van het bedrijf. Zij is in 1994 begonnen met het Gordijnenatelier “Alkmaar”. ‘’Cliff is meubelmaker en hij beoefend deze ambacht al meer dan dertig jaar en rond 2004 zijn we gestart met het stofferen van meubelen. Dus de overname van de Stoelerij past precies in ons straatje, al is de aanleiding niet zo mooi. Samen met Leroy, onze vakman, gaan we door op de ingeslagen weg van Gerard Wijnker die met zijn jaren lange ervaring de onderneming een uitstekende naam heeft gegeven.

 

U bent vanaf 15 April welkom in onze stoffeerderij, om even de sfeer

te proeven. Er ligt een leuke attentie voor u klaar.

 

`De Stoelerij`, Kastanjelaan 15a, Zuid-Scharwoude.